Kasvisjauhis­burger

15min

Avokadoa, vegepihviä ja marinoitua punasipulia. Luxushampurilainen!

Ainekset

  • 1 rs (240 g) Apetit Kasvisjauhispihvit

Mustapaputahna:

  • 1 prk (285 g) mustapapuja suolaliemessä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl NEITO™ -rypsiöljyä
  • 1 tl tuoretta punaista chiliä siputtuna
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Avokadotahna:

  • 1 syöntikypsä avokado
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • ½ limetin mehu

Marinoitu punasipuli:

  • 1 pieni punasipuli
  • ½ limetin mehu
  • ½ tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun:

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 kirsikkatomaattia viipaleina
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 rkl korianteria

Valmistusohjeet

Valmista tahnat. Valuta mustapavut ja huuhtele ne kylmällä juoksevalla vedellä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet ja suikaloi chilistä sopiva palanen. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla ja paahda siinä chili ja valkosipuli rapeiksi ja nosta ne talouspaperille valumaan. Käytä pannulle jäänyt mausteöljy tahnaan. Kuori ja silppua inkivääri. Laita kaikki tahnan ainekset valkosipulia ja chiliä lukuunottamatta tehosekoittajaan
ja pyöräytä rouheiseksi tahnaksi.

Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi avokadon sisus kulhoon ja soseuta se haarukalla. Mausta sose suolalla, mustapippurilla ja limettimehulla.

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita joukkoon limettimehu, hunaja sekä suola. Mausta suolalla.

Kuumenna kasvisjauhispihvit pakkauksen ohjein.
Paahda halkaistut sämpylät, tai ainakin kansipuoli.

Levitä paputahnaa sämpylän pohjapuoliskoille ja pinoa täytteet päälle. Ripottele valkosipuli ja chili mukaan rapeiksi sattumiksi. Aseta kansi paikalleen, nosta pöytään kasvislisukkeet ja herkuttele.

Vinkki! Hunajan sijasta voit käyttää
myös agavesiirappia.