Nachos­vuoka

1/2-1tuntia

Helppo ruoka illanistujaisiin ja silloin,
kun tekee mieli syödä jotakin kansainvälistä.

Ainekset

1 rs (340 g) Apetit Tuorekset Perhewok
3 rkl NEITO™ -rypsiöljyä
1 prk (300 g) juustodippikastiketta
2 kourallista tortillasipsejä

Valkokastike:
2 rkl Apetit- tai NEITO™ -rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ ps (à 170 g) cheddarjuustoa
1 tl suolaa

Tomaattisalsa:
2 tomaattia
1/2 vihreää paprikaa
pieni punasipuli
sokeria
suolaa
limemehua

Valmistusohjeet

Paista kasvikset nopeasti pannulla rypsiöljyssä.
Jaa kasvikset ja kastikkeet uunivuokaan.
Painele joukkoon nachokset.

Halutessasi voit valmistaa nachosvuokaan valkokastikkeen. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa liedellä kasviöljy-vehnäjauhoseos. Lisää maito pienissä erissä seosta samanaikaisesti sekoittaen. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen, kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä. Lisää puolet juustoraasteesta ja ripaus suolaa. Jaa kastike uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraatetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Kuutioi tomaatti, paprika ja punasipuli ja mausta seos. Tarjoa nachosvuoka tomaattisalsan kanssa.

Vinkki! Voit lisätä nachosvuokaan Härkistä, Nyhtökauraa sekä maissia ja paprikaa.